Mitt namn är Emma Sundh, kommer från den värmländska landsbygden. Och till Värmland har jag också återvänt efter närmare 18 år i Stockholm.
2020 vände jag hem och bygger just nu ett hus av halm!

Jag är utbildad journalist (specialreporter med inriktning samtidshistoria på Södertörns högskola (nåja, likt andra genier tog jag aldrig ut examen)), är en av grundarna till Klimatklubben och jobbar som föreläsare, hållbarhetsinfluencer och författare.

Jag har tidigare jobbat inom magasinsbranschen i många år, och var anställd på Bonnier tidskrifter mellan 2005-2015. Där jobbade jag som redaktör, trendredaktör, webbredaktör och kulturredaktör på titlar som Vecko-Revyn, GLAMOUR och Damernas värld.
2012 startat jag eget bolag och har sedan dess jobbat med allsköns tidningstitlar, startat fler företag, pro bono-projekt, varit med och dragit igång gatuloppisar (bland annat Kransenloppis) och dessutom skrivit närmare sju böcker (varav fyra är väldigt små, så det låter bättre än vad det är):
“Vintageparty” (Norstedts 2013), tillsammans med Linda Hansson och Louise Lemming, “Vintagefrisyer” (Norstedts 2014), tillsammans med Sarah Wing, “Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” (Norstedts 2019), tillsammans med Maria Soxbo och Johanna Leymann (tidigare Nilsson) och “Klimatasken – stora förändingar i litet format” (Novellix 2020), tillsammans med Maria Soxbo och Johanna Leymann (tidigare Nilsson). Klimatasken innehåller fyra små böcker om klimatet:

  • Rättvisekompassen – 32 sidor om klimat, makt, kön och klass

  • Men Kina då?! – 25 snabba klimatsvar på tal

  • Vad håller vi med på med? – 7 sätt att vända världen klimaträtt

  • 1-tons-dieten – 12 månader till ett klimatsmartare liv

Pja, jag gillar samarbeten. Människor. Snacka klimat. Och att dra i gång projekt.
Gärna allt på samma gång.

Jag tycker om att jobba. Om inte via mina kanaler, så med en spade i trädgården. Och har en fäbless för gamla hus, vilda trädgårdar och återbruk. Och gillar att bygga!
Är ingen nätt chiffonjé som person. Mer en hörnsoffa.
Ett lingonris i ett cocktailglas. 


Foto: Emily Dahl

Klimatklubben_press20200 23.jpg